INGREDIENTE:
Pentru blat:
- 4 ouă
- 125g făină de migdale
- 35g fulgi de migdale
- 160g zahăr pudră
- 40g unt topit
- 4 albușuri
- 25g zahăr
- 60g făină
- 3g pudră de matcha
Pentru cremă:
- 250g Hochland Mascarpone
- 150ml smântână pentru frișcă
- 100g zahăr pudră
- coaja de la un lime
- sucul de la un lime
Pentru decor:
- steluțe de turtă dulce
- crenguțe de rozmarin
- alte elemente decorative
MOD DE PREPARARE:
- În bolul unui robot de bucătărie mixăm ouăle cu zahărul pudră până cresc în volum, iar culoarea lor devine pală.
- Reducem apoi viteza și adăugăm făina de migdale, fulgii de migdale, pudra de matcha, făina și untul topit.
- Amestecăm până la încorporare și lăsăm de-o parte.
- Într-un alt bol punem cele patru albușuri, pe care le batem la viteză medie spre mare.
- După ce s-au spumat, adăugăm și zahărul, în două tranșe. Obținem astfel o spumă fermă.
- Cu ajutorul unei spatule, încorporăm spuma de albușuri în prima compoziție și amestecăm ușor, cu mișcări circulare de sus în jos. Compoziția trebuie să fie aerată și să curgă.
- Pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt, peste care adăugăm compoziția pentru blat și o întindem pe toată suprafața tăvii.
- Lăsăm blatul aproximativ 15 minute la 180 de grade, la cuptorul preîncălzit.
- Îl scoatem din cuptor și lăsăm la răcit.
- După ce s-a răcit, decupăm cu un cuțit două cercuri cu diametrul de 18 cm.
- Facem crema, astfel: Într-un bol punem Hochland Mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră, coaja de lime și sucul de lime.
- Mixăm până obținem o cremă densă și aerată, care se ține de paleta mixerului.
MONTARE
- Pregătim un stativ frumos pe care punem primul cerc de blat.
- Cu ajutorul unui poș punem primul strat de cremă.
- Peste cremă punem al doilea cerc de blat și din nou un strat de cremă.
- Apoi aranjăm cu elementele decorative.
Poftă bună!