Hochland - Bucuria gustului
https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2023/11/4-4.png https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2023/11/3-4.png

Tort cu Mascarpone și Bucuria gustului

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 125g făină de migdale
  • 35g fulgi de migdale
  • 160g zahăr pudră
  • 40g unt topit
  • 4 albușuri
  • 25g zahăr
  • 60g făină
  • 3g pudră de matcha

Pentru cremă:

  • 250g Hochland Mascarpone
  • 150ml smântână pentru frișcă
  • 100g zahăr pudră
  • coaja de la un lime
  • sucul de la un lime

Pentru decor:

  • steluțe de turtă dulce
  • crenguțe de rozmarin
  • alte elemente decorative

MOD DE PREPARARE:

  1. În bolul unui robot de bucătărie mixăm ouăle cu zahărul pudră până cresc în volum, iar culoarea lor devine pală.
  2. Reducem apoi viteza și adăugăm făina de migdale, fulgii de migdale, pudra de matcha, făina și untul topit.
  3. Amestecăm până la încorporare și lăsăm de-o parte.
  4. Într-un alt bol punem cele patru albușuri, pe care le batem la viteză medie spre mare.
  5. După ce s-au spumat, adăugăm și zahărul, în două tranșe. Obținem astfel o spumă fermă.
  6. Cu ajutorul unei spatule, încorporăm spuma de albușuri în prima compoziție și amestecăm ușor, cu mișcări circulare de sus în jos. Compoziția trebuie să fie aerată și să curgă.
  7. Pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt, peste care adăugăm compoziția pentru blat și o întindem pe toată suprafața tăvii.
  8. Lăsăm blatul aproximativ 15 minute la 180 de grade, la cuptorul preîncălzit.
  9. Îl scoatem din cuptor și lăsăm la răcit.
  10. După ce s-a răcit, decupăm cu un cuțit două cercuri cu diametrul de 18 cm.
  11. Facem crema, astfel: Într-un bol punem Hochland Mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră, coaja de lime și sucul de lime.
  12. Mixăm până obținem o cremă densă și aerată, care se ține de paleta mixerului.

MONTARE

  1. Pregătim un stativ frumos pe care punem primul cerc de blat.
  2. Cu ajutorul unui poș punem primul strat de cremă.
  3. Peste cremă punem al doilea cerc de blat și din nou un strat de cremă.
  4. Apoi aranjăm cu elementele decorative.

Poftă bună!