INGREDIENTE:
- 240g Hochland Mărgele de brânză
- 50g cașcaval ras Hochland
- 1-2 căței de usturoi, tocați mărunt (aproximativ 3g-6g)
- 15ml de ulei de măsline (aproximativ 1 lingură)
- Sare și piper după gust
- Ierburi proaspete (precum busuioc sau pătrunjel) pentru garnitură
- Paste gătite la alegere (aproximativ 200g-250g de paste uscate, din care rezultă de obicei aproximativ 400g-500g de paste gătite)
- Opțional: fulgi de piper roșu pentru puțin gust iute
MOD DE PREPARARE:
- Începem prin a găti pastele în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Păstrăm aproximativ 120 ml din apa pentru paste înainte de a le scurge.
- Într-un bol mare, combinăm Hochland Mărgele de brânză, cașcavalul ras, usturoiul tocat, uleiul de măsline, sarea și piperul. Amestecăm până se omogenizează, folosind un blender.
- Într-o tigaie mare la foc mediu, adăugăm pastele fierte și amestecul de brânzeturi. Amestecăm bine, adăugând treptat apa păstrată de la paste, până când se ajunge la consistența dorită a sosului.
- Continuăm să gătim timp de câteva minute, permițând sosului să se încălzească. Asezonăm cu sare, piper sau fulgi de ardei roșu, dacă dorim.
- Așezăm pastele pe farfurii și decorăm cu ierburi proaspete.
Poftă bună!