Hochland - Bucuria gustului
https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2023/11/MicrosoftTeams-image-31.png https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2023/11/3-991-x-500-px-1.png

Pui cu mozzarella, în sos de rosii, la cuptor

Ingrediente:

  • 400g piept de pui 
  • 400g sos de roșii sau bulion 
  • 100g ceapă 
  • 3 căței de usturoi 
  • 20ml de ulei 
  • 1 linguriță de sare 
  • 1/2 linguriță de piper 
  • 1/2 linguriță de boia dulce 
  • 1/2 linguriță de usturoi 
  • 1 linguriță de oregano 
  • 1 lingură de busuioc proaspăt, tocat 
  • 200g mozzarella Hochland 
  • 60-80g paste, pentru servire, pentru fiecare porție 

Mod de preparare: 

  1. Preîncălzim cuptorul la 180°C. Condimentăm pieptul de pui întreg cu sare și piper. 
  2. Într-o tigaie antiaderentă, încingem câteva picături de ulei și gătim pieptul de pui, pe ambele părți, la foc mediu, până când capată o crustă aurie și interiorul este pe jumătate gătit. 
  3. În aceeași tigaie, călim ceapa și usturoiul în ulei până când se înmoaie. Adăugăm apoi sosul de roșii și condimentele, amestecăm bine, și gătim sosul cu capacul pus timp de 5-7 minute. 
  4. Mutăm sosul într-un vas ceramic pentru cuptor, așezăm pieptul de pui gătit deasupra și îl acoperim cu felii de mozzarella. Gătim puiul încă 15-20 minute, până când mozzarella se topește, iar puiul ajunge la temperatura de 75°C în interior. 
  5. Servim fierbinte, alături de pastele preferate. 

Poftă bună!