Ingrediente:
- 400g piept de pui
- 400g sos de roșii sau bulion
- 100g ceapă
- 3 căței de usturoi
- 20ml de ulei
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
- 1/2 linguriță de boia dulce
- 1/2 linguriță de usturoi
- 1 linguriță de oregano
- 1 lingură de busuioc proaspăt, tocat
- 200g mozzarella Hochland
- 60-80g paste, pentru servire, pentru fiecare porție
Mod de preparare:
- Preîncălzim cuptorul la 180°C. Condimentăm pieptul de pui întreg cu sare și piper.
- Într-o tigaie antiaderentă, încingem câteva picături de ulei și gătim pieptul de pui, pe ambele părți, la foc mediu, până când capată o crustă aurie și interiorul este pe jumătate gătit.
- În aceeași tigaie, călim ceapa și usturoiul în ulei până când se înmoaie. Adăugăm apoi sosul de roșii și condimentele, amestecăm bine, și gătim sosul cu capacul pus timp de 5-7 minute.
- Mutăm sosul într-un vas ceramic pentru cuptor, așezăm pieptul de pui gătit deasupra și îl acoperim cu felii de mozzarella. Gătim puiul încă 15-20 minute, până când mozzarella se topește, iar puiul ajunge la temperatura de 75°C în interior.
- Servim fierbinte, alături de pastele preferate.
Poftă bună!