INGREDIENTE:
Pentru blat:
- 145g făină tip 000
- 30g cacao
- 90g făină de migdale
- 8g praf de copt
- un praf de sare
- 145g frișcă lichidă
- 5 ouă
- 150g zahăr
- 80g ciocolată neagră
- 140g unt
- coaja de la o portocală
- 2-3 linguri de dulce de leche (opțional, poate fi înlocuit și cu nutella)
Pentru învelișul de ciocolată:
- 400g ciocolată neagră 52%
- 60ml ulei de măsline
- 4-5 linguri de nucă tocată grosier
Pentru cremă:
- 500g Hochland Mascarpone
- 2-3 linguri frișcă lichidă
- 2-3 linguri zahăr pudră
- o linguriță cu vârf de scorțișoară
Opțional pentru decor: feliuțe de kumquat și crenguțe de rozmarin date prin sirop de zahăr și zahăr
MOD DE PREPARARE:
Pregătim blatul:
- Amestecăm ingredientele uscate într-un bol și le dăm prin sită (făina, cacao, făina de migdale, praful de copt și sarea).
- Într-un bol separat batem ouăle cu zahărul și coaja de portocală rasă folosind un tel.
- Topim cele 80g de ciocolată la bain-marie, separat topim și untul.
- Adăugăm ingredientele uscate cernute peste amestecul de ouă și mixăm ușor cu telul, adăugăm apoi ciocolata topită, untul și frișca lichidă și omogenizăm. Turnăm compoziția într-o tavă pătrată cu latura de 22-23 cm, tapetată cu unt și foaie de copt pe fundul tăvii și cu unt și cacao pe laturile acesteia.
- Coacem blatul la 150 grade Celsius timp de 50 de min sau până ce acesta trece testul scobitorii.
- Odată ce blatul s-a copt îl lăsăm să se răcească complet în tavă.
- Când s-a răcit îl putem scoate ușor folosind un cuțit pentru a desprinde ușor marginile.
- Tăiem aluatul în cubulețe potrivite, nivelăm și înlăturăm părțile crescute în exces.
- Topim la abur cele 400g de ciocolată. Odată topită, luăm ciocolata de pe foc și adăugăm uleiul, mixăm până ce acesta este încorporat.
- Lăsăm ciocolata să se răcească puțin apoi adăugăm nuca tocată, transferăm amestecul de ciocolată și nucă într-un vas adânc, de preferat un pahar sau o cană în care putem scufunda cuburile de aluat.
- Înțepăm fiecare cub cu un cuțit și scufundăm ușor în ciocolată, nu complet, păstrăm latura de sus neacoperită de ciocolată. Transferăm pe o tavă cu hârtie de copt și ștergem puțin fiecare cub de hârtia de copt, astfel încât să îl nivelăm.
Pregătim crema:
- Batem Hochland Mascarpone cu mixerul la viteză foarte mică, cu zahărul pudră și scorțișoara. În plus, dacă textura este prea solidă, adăugăm treptat frișcă lichidă, până ce vom obține o textură ușor de poșat.
- Facem o adâncitură în mijlocul fiecărui cub de blat cu un dui, poșăm apoi dulce de leche sau nutella în interiorul fiecărui cub, iar deasupra poșăm crema de mascarpone cu un dui ceva mai mare și decorăm.
- Păstrăm prăjiturile la frigider în recipiente închise cu capac pentru a menține un aspect cât mai proaspăt al cremei de mascarpone.
Poftă bună!