Hochland - Bucuria gustului
https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/04/Pagina-pasi-reteta-v1-site-min.png https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2022/04/Pagina-pasi-reteta-mobile-min.png

Prăjitură cu Hochland brânză de vaci și afine

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

  • 120g afine
  • 1 cană zahăr
  • 120g unt, la temperatura camerei
  • 3 ouă
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 linguri brânză de vaci Hochland
  • 10g praf de copt
  • 2 căni făină
  • Fulgi de migdale

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

  • 250g brânză de vaci Hochland
  • ¼ cană zahăr
  • 1 lingură esență de migdale

MOD DE PREPARARE

  1. Amestecă cu mixerul într-un bol untul moale și zahărul. Adaugă ouăle pe rând, unul câte unul, coaja și sucul de lămâie și 2 linguri de brânză de vaci Hochland.
  2. Încorporează făina și praful de copt, amestecă până la omogenizare.
  3. Într-un alt bol, amestecă brânza de vaci împreună cu zahărul și esența de migdale.
  4. Pregătește o formă rotundă de copt de 20-24 cm, tapetează cu făină sau hârtie de copt.
  5. Toarnă în formă jumătate din cantitatea de aluat. Deasupra nivelează crema obținută din brânza de vaci și presară jumătate din cantitatea de afine. Urmează al doilea strat de aluat, atenție să nu amestecăm compozițiile între ele. Pune deasupra restul de afine și fulgii de migdale.
  6. Coace prăjitura timp de 45 minute la 170 grade Celsius.
  7. Lasă prăjitura să se răcească complet, pudrează cu zahăr pudră și savurează.