Ingrediente:
- 550g făină
- 250ml apă călduță
- 125ml lapte călduț
- 40ml ulei
- 25g drojdie proaspătă
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță sare
- 350g telemea de vacă Hochland
- 1 legătură mărar
Opțional:
- 2-3 fire ceapă verde
- 100g cașcaval clasic Hochland (înlocuind 100g telemea)
Mod de preparare:
- Amestecăm drojdia cu zahărul până se omogenizează. Frământăm apoi un aluat omogen din toate ingredientele. Nu adăugați prea multă făină chiar dacă vi se pare lipicios.
- Lăsăm aluatul la dospit 1,5-2h sau până se dublează in volum. Îl împărțim după dospire in 9-10 bucăți și le dăm formă rotundă. Le acoperim cu un prosop și le mai lăsam 10-15 minute să se pufoșească.
- Dăm telemeaua pe răzătoare și amestecăm cu mărarul tocat.
- Luam pe rând fiecare bilă de aluat și pe blatul înfăinat o întindem într-un cerc. Punem în mijloc 2 linguri de telemea și aducem spre mijloc marginile de aluat sigilând brânza înăuntru. Întoarcem plăcinta cu cusătura în jos și întindem subțire.
- Punem plăcintă pe tigaia încinsă unsă cu puțin ulei de măsline și o rumenim pe ambele părți la foc mediu.
- Procedăm similar cu restul plăcintelor.
- Pont: dacă vă rămâne umplutură de brânză, amestecați -o cu un iaurt grecesc și serviți plăcintele cu el.