PENTRU UMPLUTURA DE BRÂNZĂ:
- 3 ouă
- 2 cutii Hochland Brânză de vaci 475 g
- 200g zahăr
- 100g stafide
- 1 lingură esență de vanilie
- 100g griș
- Coajă rasă de la o lămâie
PENTRU COMPOZIȚIE:
- 250g făină
- 8 ouă
- 150g zahăr
- 10g praf de copt
- 50 ml ulei
- 100 ml lapte
- Sare
MOD DE PREPARARE UMPLUTURĂ DE BRÂNZĂ
- Adaugă Hochland Brânză de vaci într-un bol și toarnă peste zahărul. Amestecă foarte bine compoziția cu un tel.
- Peste compoziție adaugă cele trei ouă și continuă să amesteci cu telul până când acestea sunt încorporate. Pune peste coaja de lămâie, esența de vanilie și grișul.
- Amestecă această compoziție foarte bine și adaugă la final stafidele.
MOD DE PREPARARE ALUAT
- Pune gălbenușurile de ou în bolul unui mixer și adaugă zahărul și sarea. Mixează compoziția până când aceasta își triplează volumul.
- Peste ouăle bătute toarnă uleiul și jumătate din cantitatea de făină puțin câte puțin. Amestecă ușor cu mișcări largi, de jos în sus.
- Presară praful de copt și încă puțină făină și amestecă.
- La final adaugă ultima parte de făină și laptele. Continuă să amesteci compoziția de jos în sus.
- Toarnă jumătate din aluat într-o tavă și nivelează.
- Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
- Peste aluatul scos din cuptor, toarnă umplutura din brânză de vaci și nivelează compoziția.
- Peste brânză adaugă restul compoziției de aluat și nivelează-l.
- Pune tava în cuptor la 170 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
- Lasă plăcinta să se răcească complet după ce ai scos-o din cuptor.
- Savureaz-o pudrată cu zahăr și taie plăcinta în porții generoase.