INGREDIENTE (pentru 2 pizza medii):
- 450g făină albă
- 320ml apă călduță
- 10g drojdie uscată
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță sare
- 30ml ulei de măsline
- 100g sos de roșii pentru pizza
- 350g Hochland Mozzarella
- 15-20 felii pepperoni/chorizo/salami
- busuioc proaspăt
MOD DE PREPARARE:
- Într-un bol încăpător amestecăm făina cu sarea, iar într-un alt recipient mai mic amestecăm apa călduță, zahărul și drojdia uscată. Lăsăm amestecul deoparte pentru 5 minute.
- Turnăm uleiul și apă călduță cu drojdie peste făină și începem să frământăm aluatul. Continuăm frământarea până obținem o bilă de aluat nelipicios (cam 20-30 de minute). Dacă mai este nevoie de făină, mai adăugăm câte puțin până ajungem la consistența dorită.
- După frământare, lăsăm aluatul pentru cel puțin 3h (sau cel mai bine peste noapte) în bol, acoperit cu folie alimentară.
- Când aluatul a dospit, preîncălzim cuptorul la 220°C și tăiem în două bucăți egale aluatul crescut. Luăm câte o bucată și o întindem pe o tavă pentru pizza, doar cu ajutorul mâinilor.
- Peste blat, întindem câte 2-3 linguri de sos, apoi răzuim jumătate din cantitatea de Mozzarella Hochland. Punem peste și feliile de pepperoni. Punem pizza la cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute.
- Repetăm procesul și cu a doua pizza și le servim pe ambele cu busuioc proaspăt presărat deasupra.
Poftă bună!