Hochland - Bucuria gustului
https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2024/03/1920x350-6.png https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2024/03/991x500-5.png

Pască cu morcovi și Hochland brânză de vaci grunjoasă 

INGREDIENTE:

(o Pască cu diametrul de 22 cm) 

Pentru blat: 

  • 120 g unt 82% grăsime 
  • 100 g zahăr brun 
  • 2 ouă 
  • 2 morcovi medii (aprox 120 g) 
  • ½ linguriță scorțișoară 
  • ½ linguriță cuișoare 
  • ½ linguriță nucșoară rasă 
  • ½ linguriță pudră ghimbir 
  • 1 vârf linguriță sare 
  • 250 g făină de grâu  
  • 1 linguriță praf de copt 

Pentru umplutură: 

  • 500 g Hochland brânză de vaci cu textură grunjoasă 
  • 150 g zahăr pudră 
  • 2 ouă întregi 
  • 100 g smântână fermentată 
  • 50 g amidon 
  • 1 linguriță pastă de vanilie 
  • Coaja rasă de la 1 lămâie bio 
  • 100 g stafide hidratate în apă 

Pentru topping: 

  • 100 g cremă de brânză 
  • 50 g zahăr pudră 
  • Ouă de ciocolată 
  • Morcovi de marțipan 
  • Mentă proaspătă 

MOD DE PREPARARE: 

  1. Pregătim blatul: Într-un bol mixăm untul moale la temperatura camerei, adăugăm zahărul brun și mixăm până obținem o compoziție spumoasă. Încorporăm ouăle amestecând bine după fiecare.  
  2. Radem morcovii pe răzătoarea mică, îi amestecăm în compoziție împreună cu făina cernută cu praful de copt, sarea și condimentele. Frământăm un aluat neted care nu se mai lipește de mâini. Pe blatul pudrat cu puțină făină întindem aluatul în foaie subțire. Așezăm foaia de aluat în tava de Pască, fixăm bine aluatul pe fundul tăvii și pe marginile ei. Lăsăm deoparte.  
  3. Pregătim compoziția: Într-un bol punem Hochland brânză de vaci cu textură grunjoasă, o zdrobim cu ajutorul unei furculițe. Peste ea adăugăm zahărul,  ouăle bătute, amidonul, pasta de vanilie și coaja rasă de lămâie. Amestecăm totul bine până obținem o compoziție omogenă. La final încorporăm stafidele hidratate.  
  4. Coacem Pasca: încingem cuptorul la 180 grade Celsius. Dăm tava cu Pasca la cuptorul încins pentru 40-45 de minute până ce Pasca este complet gătită. O lăsăm să se răcească la temperatura camerei, după care o dăm la frigider pentru 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte.  
  5. Ornăm Pasca: Desfacem Pasca din tavă și o așezăm pe platoul de servit. Într-un bol amestecăm crema de brânză cu zahărul și apoi o întindem pe Pască. Ornăm cu ouă de ciocolată, morcovi din marțipan și mentă proaspătă.  

Poftă bună!