Hochland - Bucuria gustului
https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2023/12/1920x350-min.png https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2023/12/767x350-min.png

Papanași cu Hochland Brânză de vaci grunjoasă

INGREDIENTE:

  • 275g Hochland Brânză de Vaci grunjoasă
  • 2 ouă mici
  • 200-250g făină
  • coajă de la o lămâie
  • un plic de zahăr vanilat
  • o linguriță bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

MOD DE PREPARARE: 

  1. Amestecăm brânza cu ouăle, zahărul vanilat, coaja de lămâie, sarea și bicarbonatul cu ajutorul unei furculițe până obținem un aluat omogen. 
  2. Adăugăm făina și frământăm aluatul până nu mai avem făină uscată în vasul de lucru. Vom obține un aluat destul de lipicios, însă nu trebuie să mai adăugăm făină. Lăsăm aluatul la odihnit 15 minute până ne apucăm să formăm papanașii.
  3. Formăm bile micuțe din aluat.
  4. Punem ulei la încins într-o oală îngustă.
  5. Când uleiul s-a încins, punem papanașii la prăjit, fără să îi înghesuim.
  6. Îi prăjim la foc mediu până devin aurii.
  7. Scoatem bilele pe un șervet de hârtie și continuăm cu restul biluțelor.
  8. Servim în cupe sau boluri micuțe, pudrate cu zahăr și cu smântână și dulceața preferată din abundență! 

Poftă bună!