Hochland - Bucuria gustului
https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2023/12/4-1920-x-350-px-1.png https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2023/12/3-991-x-500-px-1.png

Galette cu telemea, roșii și miere

Ingrediente: 

Pentru aluatul de tartă: 

  • 175g făină 
  • Un praf de sare 
  • 113g unt 
  • 2-3 linguri de apă rece 
  • 1 ou bătut  
  • semințe de susan 

Pentru umplutură: 

  • 1 ceapă mică 
  • 135g Hochland Telemea la Cuptor 
  • 2 roșii 
  • cimbru proaspăt  
  • ulei de măsline 
  • miere  

Mod de preparare:

  1. Începem cu pregătirea aluatului de tartă. Într-un blender/chopper amestecăm făina, sarea și untul rece, tăiat cubulețe. Adăugăm treptat câte o lingură de apă, verificând textura aluatului – ingredientele trebuie să se lege, dar aluatul să nu fie umed și lipicios. Formăm un disc de aluat, pe care îl învelim în folie alimentară și dăm la frigider pentru minimum o oră.  
  2. Între timp, tăiem felii ceapa, roșiile și telemeaua.  
  3. După ce aluatul s-a răcit, îl întindem cu sucitorul într-o foaie cu grosime medie, pe hârtie de copt. Presărăm ceapa, apoi așezăm feliile de roșie și de telemea în mijlocul foii de aluat, lăsând loc spre margini. Adunam marginile în jurul umpluturii, făcând pliuri din loc in loc. Presărăm cimbru, stropim cu puțin ulei de măsline. Ungem aluatul cu ou bătut și presărăm semințe de susan.  
  4. Transferăm cu grijă tarta într-o tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 175°C timp de 40-45 de minute.  
  5. După coacere, cât tarta este caldă, stropim cu miere.  
  6. Servim tarta caldă sau la temperatura camerei. 

Poftă bună!