Ingrediente:
- 400g cartofi pentru fiert
- 30g unt
- 2/3 linguriță sare
- 1 lingură făină
- 1 lingură griș
- 250g cașcaval clasic Hochland
- 2 ouă
- 100g făină
- 100g pesmet panko
- ulei pentru prăjit
- 100g maioneză
- 1 lingură ketchup
- 1 linguriță dulceață ardei iute
- 1/2 linguriță fulgi de chilli
- 1/2 linguriță usturoi granulat
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
- Fierbem cartofii, îi scurgem de apă și îi zdrobim ca pentru piure și îi amestecăm fierbinți cu untul și sarea. Lăsăm să se răcească complet.
- Amestecăm cartofii răciți cu lingura de făină și lingura de griș. Formăm bile de aluat cu mâinile umezite, cam cât cuprindem cu o lingură și punem în centru un cub de cașcaval.
- Formăm toate bilele și le lăsăm la congelator 30-45 min. Se vor întări puțin și ne vor permite să le modelăm cu ușurință.
- Dăm fiecare bilă prin făină, ou și pesmet panko și le prăjim pe rând în baie de ulei.
- Servim cu sos de maioneză picantă, pregătită prin amestecarea maionezei cu ketchup, dulceață de ardei iute, fulgi de chilli, usturoi granulat și lămâie.