Hochland - Bucuria gustului
https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2023/10/V2.png https://hochland3.dsdev.ro/wp-content/uploads/2023/10/3-991x500-min.png

Crochete de cartofi umplute cu cașcaval

Ingrediente:

  • 400g cartofi pentru fiert 
  • 30g unt 
  • 2/3 linguriță sare
  • 1 lingură făină 
  • 1 lingură griș
  • 250g cașcaval clasic Hochland 
  • 2 ouă 
  • 100g făină 
  • 100g pesmet panko 
  • ulei pentru prăjit 
  • 100g maioneză 
  • 1 lingură ketchup
  • 1 linguriță dulceață ardei iute 
  • 1/2 linguriță fulgi de chilli
  • 1/2 linguriță usturoi granulat 
  • 1 lingură zeamă de lămâie 

Mod de preparare:

  1. Fierbem cartofii, îi scurgem de apă și îi zdrobim ca pentru piure și îi amestecăm fierbinți cu untul și sarea. Lăsăm să se răcească complet. 
  2. Amestecăm cartofii răciți cu lingura de făină și lingura de griș. Formăm bile de aluat cu mâinile umezite, cam cât cuprindem cu o lingură și punem în centru un cub de cașcaval. 
  3. Formăm toate bilele și le lăsăm la congelator 30-45 min. Se vor întări puțin și ne vor permite să le modelăm cu ușurință.
  4. Dăm fiecare bilă prin făină, ou și pesmet panko și le prăjim pe rând în baie de ulei.
  5. Servim cu sos de maioneză picantă, pregătită prin amestecarea maionezei cu ketchup, dulceață de ardei iute, fulgi de chilli, usturoi granulat și lămâie.