Ingrediente pentru clătite:
- 120g de făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
- 3 linguri de zahăr
- 130ml de lapte
- 1 ou
- 1 lingură de unt topit
- ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
Ingrediente pentru topping:
- 4 linguri Hochland Creme Clasic
- 1 caserolă de zmeură
PAȘI PREPARARE
- Amestecă bine făina, zahărul, pragul de copt și sarea într-un bol încăpător. Într-un alt bol, bate puțin oul, apoi amestecă-l cu laptele și cu untul topit.
- Toarnă mixul de lapte peste cel de făină și amestecă-le ușor cu o furculiță, până când compoziția nu mai are cocoloașe
- Încinge o linguriță de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie nonaderentă, la foc mediu. Când s-a încins bine, ia un polonic de compoziție de clătite și toarnă-l în tigaie. Când clătita încep să se formeze bule la suprafața clătitei, întoarce-o pe partea cealaltă. Procedează la fel cu restul compoziției, completând câte puțin ulei în tigaie, dacă e nevoie.
- Pentru a servi, adaugă crema de brânză peste clătite și presară câteva bucăți de zmeură deasupra.