INGREDIENTE:
- 170g făină
- 20g amidon
- 1 plic praf de copt
- 1 vârf de sare
- 170g unt topit și răcit
- Sucul și coaja rasă de la 1 portocală
- 1 cutie de Hochland brânză de vaci grunjoasă
- 120g zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 100g zmeură congelată
Pentru glazură – 100g ciocolată albă, 40ml frișcă lichidă, colorant roz
Pentru decor – zmeură proaspătă și liofilizată, decor de Paște din zahăr
MOD DE PREPARARE:
- Cu ajutorul unui mixer, amestecăm într-un bol untul topit și răcit, coaja rasă de portocală și zahărul. Adăugăm treptat ouăle, sucul de portocale și esența de vanilie și amestecăm până la omogenizare.
- Într-un alt bol combinăm făina cu amidonul, praful de copt și sarea. Adăugăm prin cernere în prima compoziție.
- Sfărâmăm cu degetele brânza de vaci grunjoasă peste aluat, adăugăm zmeura congelată și amestecăm cu o spatulă.
- Ungem cu unt o formă de bundt cake, turnăm compoziția în formă și coacem tortul timp de 40 minute la 180 grade Celsius.
- Lăsăm ulterior tortul să se răcească complet.
- Pentru glazură, topim la foc mic ciocolata albă amestecată cu frișca lichidă și adăugăm colorant roz.
- Turnăm glazura peste tort și îl decorăm.
Poftă bună!