INGREDIENTE:
- 250g Hochland Cașcaval Clasic
- 800g aluat foietaj
- 200g șuncă Praga
- 10g rozmarin verde
- un ou
MOD DE PREPARARE:
- Răzuim cașcaval din abundentă peste o foaie de aluat de foietaj.
- Adăugăm feliile de șuncă Praga peste și mai răzuim încă un strat de cașcaval deasupra.
- Adăugăm cea de-a doua foaie de aluat peste și aplatizăm ușor, cu un făcăleț.
- Cu un tăietor de pizza, tăiem fâșii egale, cu grosimea de două degete.
- Pliem fâșiile de aluat ca un acordeon, cu pliuri mai mari la bază și mai mici în vârf, exact ca un brăduț.
- Înfigem o scobitoare în brăduți ca să își păstreze forma și îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Ungem brăduții cu ou bătut și îi punem la cuptor la 180 °C 15-20 minute, până se rumenesc la exterior și se topește cașcavalul de la interior.
- Scoatem brăduții din cuptor și îi decorăm cu cașcaval ras fin și rozmarin proaspăt.
- Adăugăm o stea tăiată din cașcaval în vârf.
Pofta bună!